Στο νερό το μεγαλύτερο containership του κόσμου

Στο νερό το μεγαλύτερο containership του κόσμου

959
Στο νερό το μεγαλύτερο containership του κόσμου

Aπό ναυπηγική μονάδα της China State Shipbuilding Corporation (CSSC) καθελκύστηκε ένα γιγαντιαίο containership το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο σε όρους μεταφορικής ικανότητας.

To MSC Tessa μεταφορικής ικανότητας 24.116 TEUs καθελκύστηκε από το Changxing Shipbuilding Base του Hudong Zhonghua Shipbuilding την 1η Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Evergreen παρέλαβε επίσης από το κινεζικό ναυπηγείο Hudong Zhonghua το Ever Alot μεταφορικής ικανότητας 24.004 TEUs. Ως εκ τούτου το MSC Tessa ξεπερνώντας σε μεταφορική ικανότητα το Ever Alot κατά 112 TEUs κατακτά αυτό τον τίτλο του μεγαλύτερου containership στον κόσμο (τουλάχιστον μέχρι στιγμής).

Το μήκος του MSC Tessa είναι περίπου 400 μέτρα και το πλάτος 61,5 μέτρα. Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα ultra-containerships που έχει παραγγείλει η MSC στα ναυπηγεία Hudong Zhonghua ενώ η παράδοσή του είναι προγραμματισμένη για αργότερα μέσα στον χρόνο.

62e7b70ba310fd2bec99a4d4

Φωτό: hz-shipgroup.cssc.net.cn

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.