Η πρώτη δοκιμή καθαρού βιοκαυσίμου σε πλοία στην Ιαπωνία

Η πρώτη δοκιμή καθαρού βιοκαυσίμου σε πλοία στην Ιαπωνία

65
Η πρώτη δοκιμή καθαρού βιοκαυσίμου σε πλοία στην Ιαπωνία

Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK) και η εταιρεία Shin-Nippon Kaiyosha Corporation του NYK Group, ξεκίνησαν τη διεξαγωγή θαλάσσιων δοκιμών χρησιμοποιώντας ένα καύσιμο από 100% βιοντίζελ σε ρυμουλκά πλοία τα οποία διαχειρίζεται η Shin-Nippon Kaiyosha.

Η δοκιμή πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ανανεώσιμο ντίζελ της Neste, μιας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες παραγωγής βιοκαυσίμων, ενώ την προμήθεια αυτών ανέλαβε η εταιρεία Itochu Enex.

Σύμφωνα με τη NYK, το βιοκαύσιμο Neste RD που χρησιμοποιείται στις εν λόγω δοκιμές είναι ένα 100% ανανεώσιμο καύσιμο που παράγεται από χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια και ζωικά λίπη, του οποίου η κατανάλωση μπορεί να μειώσει τις παραγόμενες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου καθ’όλο τον κύκλο ζωής του καυσίμου κατά περίπου 90%, σε σύγκριση με το συμβατικό ντίζελ. Παράλληλα, το εν λόγω βιοκαύσιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα στους κινητήρες των πλοίων χωρίς να απαιτείται τροποποίηση των υπαρχουσών υποδομών.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η NYK σε συνεργασία με τη θυγατρική της Sanyo Kaiji Kabushiki Kaisha, πραγματοποίησαν μια ακόμη δοκιμή μείγματος βιοκαυσίμων σε ρυμουλκά στο λιμάνι της Ναγκόγια, ενώ η εταιρεία θα συνεχίσει να πραγματοποιεί δοκιμές βιοκαυσίμων στα πλαίσια των προσπαθειών επίτευξης μηδενικών καθαρών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.