Η Ρωσία κατασκευάζει τον μεγαλύτερο τερματικό πετρελαίου

Η Ρωσία κατασκευάζει τον μεγαλύτερο τερματικό πετρελαίου

258
Η Ρωσία κατασκευάζει τον μεγαλύτερο τερματικό πετρελαίου

Tα ρωσικά σχέδια για την ενέργεια και τις θαλάσσιες μεταφορές καλά κρατούν, παρά τις δυτικές κυρώσεις. Ο ενεργειακός κολοσσός της Ρωσίας Rosneft ανακοίνωσε την έναρξη της κατασκευής ενός τερματικού πετρελαίου στην Αρκτική και συγκεκριμένα στο λιμάνι Bukhta Sever. Η εν λόγω επένδυση εντάσσεται στο μεγαλεπήβολο σχέδιο Vostok Oil project, με στόχο την ανάπτυξη του Βόρειου Περάσματος ως αρτηρίας για το θαλάσσιο εμπόριο.

Ο συγκεκριμένος τερματικός πετρελαίου θα είναι ο μεγαλύτερος της Ρωσίας και η κατασκευή του θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2030. Μάλιστα η Rosneft προσβλέπει στη μεταφορά 30 εκατ. τόνων πετρελαίου από το Bukhta Sever ετησίως, με στόχο οι ποσότητες αυτές να αυξηθούν σε 100 εκατ. τόνους έως το 2030.

H Rosneft επιθυμεί τη συμμετοχή και άλλων εταίρων στο Vostok Oil project, μια διαδικασία η οποία μόνο εύκολη δεν είναι, λόγω των κυρώσεων στη Μόσχα. Υπενθυμίζεται ότι η Trafigura πρόσφατα προέβη στην αποεπένδυση του μεριδίου της (10%) που κατείχε στο project σε εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Φωτό: Maxim Shipenkov/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.