Το LNG στο προσκήνιο σινοαμερικανικής συνεργασίας

Το LNG στο προσκήνιο σινοαμερικανικής συνεργασίας

101
Το LNG στο προσκήνιο σινοαμερικανικής συνεργασίας

Στο αμερικανικό LNG εστιάζει η Κίνα, μέσω νέας συμφωνίας που επεκτείνει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο εισαγωγών ενέργειας της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής Cheniere Energy, η PetroChina International Company Limited, θυγατρική της PetroChina, θα προμηθεύεται από τη Cheniere LNG έως το 2050. Ειδικότερα, οι παραδόσεις αναμένεται να εκκινήσουν το 2026 και να φτάσουν τον μέγιστο ετήσιο όγκο των 1,8 εκατ. τόνων έως το 2028.

Η νέα συμφωνία αναμένεται να ευνοήσει τη ναυλαγορά των LNG carriers, ειδικά μέσω της αύξησης των τονομιλίων. Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις για το μέλλον της ναυλαγοράς είναι ιδιαίτερα θετικές, λόγω των οφελών του LNG όσον αφορά το περιβαλλοντικό αποτύπωμά του ως καυσίμου αλλά και των αυξημένων αναγκών σε εισαγωγές LNG της Ευρώπης στη σκιά των προσπαθειών απεξάρτησής της από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Εντός του έτους, έχουν τοποθετηθεί παραγγελίες για τη ναυπήγηση περισσοτέρων από 100 LNG carriers.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.