Η Capital Product Partners χτύπησε το καμπανάκι του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Η Capital Product Partners χτύπησε το καμπανάκι του Χρηματιστηρίου Αθηνών

233
Η Capital Product Partners χτύπησε το καμπανάκι του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχτηκε σήμερα τα στελέχη της CPLP SHIPPING HOLDINGS με αφορμή την έναρξη της διαπραγμάτευσης του ομολόγου της εταιρείας.

Όπως είθισται ο κ. Μιλτιάδης Μαρινάκης και ο κ. Νίκος Καλαποθαράκος, οικονομικός διευθυντής της CPLP κήρυξαν την έναρξη της συνεδρίασης ενώ ο κ. Τζέρι Καλογηράτος, διευθύνων σύμβουλος χτύπησε το καμπανάκι. Υπενθυμίζεται ότι η ζήτηση του ελληνικού επενδυτικού κοινού για το ομόλογο της CPLP ήταν μεγάλη και ανήλθε σε € 359,49 εκατ., σημειώνοντας υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 3,6 φορές.

IMG_20220727_103625__01

Ο αντιπρόεδρος του Ομίλου ΕΧΑΕ Αλέξιος Πιλάβιος αφού καλωσόρισε τα στελέχη της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών τόνισε τα εξής: «H σημαντική υπερκάλυψη κατά 3,6 φορές αποτυπώνει εμπράκτως το μεγάλο ενδιαφέρον τόσο των ιδιωτών όσο και των θεσμικών επενδυτών. […] Αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς το γεγονός ότι τα αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του μεγάλου πράσινου επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας που δίνει έμφαση στην απόκτηση νέα γενιάς πλοίων που μπορούν να μεταφέρουν LNG».

Από την πλευρά του ο κ. Τζέρι Καλογηράτος τόνισε ότι η έκδοση αυτή μεταφράζεται σε ενίσχυση του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας για περαιτέρω διείσδυση στον κλάδο της μεταφοράς LNG o οποίος σήμερα διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο για την ενεργειακή μετάβαση και την απεξάρτηση της Ευρώπης και της Ελλάδας από το ρωσικό φυσικό αέριο.

«Είναι πολύ σημαντικό εταιρείες της ναυτιλίας να μπορούν να αντλούν κεφάλαια από την ελληνική κεφαλαιαγορά», σημείωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου.

Φωτό – βίντεο: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.