Συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά: Σε θολά νερά οι ασφαλιστές πλοίων

Συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά: Σε θολά νερά οι ασφαλιστές πλοίων

161
Συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά: Σε θολά νερά οι ασφαλιστές πλοίων

Η πρόσφατη συμφωνία για τη συνέχιση των εξαγωγών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας για την αποφυγή μιας επισιτιστικής κρίσης.

Προκειμένου αυτή η συμφωνία να καρποφορήσει, κρίνεται απαραίτητη η ασφαλιστική κάλυψη των πλοίων που θα αναλάβουν τις εξαγωγές, και σύμφωνα με τον Head of Marine and Aviation της Lloyd’s Market Association, Neil Roberts, πολλοί ασφαλιστές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά πρέπει να υπάρξει προσεκτική εκτίμηση των παραμέτρων για τη μεταφορά σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα.

Οι κίνδυνοι για τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή είναι σημαντικοί, καθώς η παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων εντείνεται. Συνεπώς, κρίνεται απαραίτητη η πραγματοποίηση κάποιων ταξιδιών προκειμένου να αποδειχθεί η ασφάλεια των εν λόγω πλοών. Την ίδια ώρα, υπάρχουν πολλά εγκλωβισμένα πλοία στην Ουκρανία έμφορτα με σιτηρά και πρέπει πρώτα να αναχωρήσουν αυτά προτού άλλα πλοία εισέλθουν για φόρτωση.

Τέλος, ο Neil Roberts υπογραμμίζει στο Reuters πως υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν στα ναυλοσύμφωνα και η όλη διαδικασία θα χρειαστεί χρόνο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.