Απεργίες «παραλύουν» τα ναυπηγικά projects της DSME

Απεργίες «παραλύουν» τα ναυπηγικά projects της DSME

193
Απεργίες «παραλύουν» τα ναυπηγικά projects της DSME

Εντείνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων σε ναυπηγεία της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) σε Geoje, Tongyoung και Goseong, με τις απώλειες του νοτιοκορεατικού ναυπηγικού ομίλου να είναι σημαντικές.

Από την έναρξη των απεργιών, οι συνολικές απώλειες της DSME ανέρχονται σε περίπου $760 εκατ. Ένας σημαντικός αριθμός πλοιοκτητών οι οποίοι βλέπουν τα ναυπηγικά τους projects να καθυστερούν είναι έτοιμοι να ζητήσουν αποζημιώσεις για παραβιάσεις συμβολαίων, ενώ, σύμφωνα με νοτιοκορεατικά μέσα, η όλη κατάσταση δημιουργεί μείωση της εμπιστοσύνης στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας.

Τοπικό δικαστήριο στη Νότια Κορέα απεφάνθη κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της DSME, θεωρώντας τες μη νόμιμη συλλογική δράση. «Θα συνεχίσουμε τη δράση μας έως ότου η διοίκηση αποδεχτεί τα αιτήματά μας», διαμηνύουν οι εργαζόμενοι, ενώ η Korea Enterprises Federation (KEF), η οποία επίσης αντιπροσωπεύει εργαζομένους, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επέμβει άμεσα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.