DSME: Αυξημένες παραγγελίες αλλά και σύννεφα στον ορίζοντα

DSME: Αυξημένες παραγγελίες αλλά και σύννεφα στον ορίζοντα

128
DSME: Αυξημένες παραγγελίες αλλά και σύννεφα στον ορίζοντα

Σημαντικές οικονομικές δυσκολίες φαίνεται πως αντιμετωπίζει κορυφαίο νοτιοκορεατικό ναυπηγείο. Συγκεκριμένα, το ναυπηγείο DSME έχει έλθει αντιμέτωπο με προκλήσεις όσον αφορά το κόστος των πρώτων υλών και την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού. Πρόσφατα μάλιστα ανακοίνωσε την ακύρωση δύο παραγγελιών πλοίων ρωσικών συμφερόντων λόγω της ρωσικής εισβολής. Τα παραπάνω συνετέλεσαν ώστε ο λόγος χρέους προς ίδια κεφάλαια να εκτοξευτεί στο 547% έως το τέλος Μαρτίου.

Η DSME καλείται να λύσει προβλήματα σχετικά με τους εργαζομένους της, καθώς απώλεσε περίπου το 50% του εργατικού προσωπικού της και προσπαθεί να τους επανεντάξει στο δυναμικό της, καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες. Οι εργαζόμενοι, από τη μεριά τους, εκφράζουν έντονα παράπονα αναφορικά με τις χαμηλές απολαβές τους.

Τέλος, παρά τα προαναφερθέντα, η DSME ανακοίνωσε πως μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει παραγγελίες ύψους $5,47 δισ. ήδη μέσα στη χρονιά, επιτυγχάνοντας τον ετήσιο στόχο της κατά 61,5%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.