Νέες παραγγελίες για δέκα LNG carriers 

Νέες παραγγελίες για δέκα LNG carriers 

310
Νέες παραγγελίες για δέκα LNG carriers 

Το ενδιαφέρον για ναυπηγήσεις υγραεριοφόρων πλοίων, και δη LNG carriers, παραμένει σε υψηλά επίπεδα εντός του έτους. Σύμφωνα με δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co. (KSOE) εξασφάλισε παραγγελίες για τη ναυπήγηση δέκα LNG carriers, έναντι $2,2 δισ.

Η Hyundai Heavy Industries Co., θυγατρική της KSOE, θα κατασκευάσει οκτώ LNG carriers 174.000 κ.μ. και η Hyundai Samho Heavy Industries Co., μία ακόμα θυγατρική της KSOE, θα αναλάβει τη ναυπήγηση των υπόλοιπων δύο πλοίων ίδιου τύπου.

Παρότι δεν έχει καταστεί ακόμη γνωστό ποιος προέβη στην τοποθέτηση των παραγγελιών, πηγές ισχυρίζονται πως η παραγγελία σχετίζεται με μια μεγάλη συμφωνία με την Qatar Energy για τη ναυπήγηση περισσότερων από 100 LNG πλοίων έως το 2027.

Τέλος, σημειώνεται ότι η KSOE έχει εντός του 2022 εξασφαλίσει ήδη παραγγελίες για 137 πλοία, ύψους $17,34 δισ., επιτυγχάνοντας σε ποσοστό 99,4% τον ετήσιο στόχο της για παραγγελίες συνολικής αξίας $17,44 δισ.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.