Άνθρακας: Κίνα και Ινδία στην αγκαλιά της Ρωσίας

Άνθρακας: Κίνα και Ινδία στην αγκαλιά της Ρωσίας

107
Άνθρακας: Κίνα και Ινδία στην αγκαλιά της Ρωσίας

Παρά τη διεθνή κατακραυγή και τις αυξανόμενες πιέσεις προς διακοπή των εμπορικών συναλλαγών με τη Ρωσία, Κίνα και Ινδία προσβλέπουν σε ενίσχυση του εμπορίου τους με τη Ρωσία. Όπως και στην περίπτωση του πετρελαίου, Πεκίνο και Νέο Δελχί εξετάζουν στρατηγικές κινήσεις που θα ευνοήσουν τις οικονομίες τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου TASS, η Ρωσία και η Κίνα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις αναφορικά με την αύξηση εισαγωγών ρωσικού άνθρακα από την Κίνα. Ο Head του σχετικού τμήματος του ρωσικού Υπουργείου Ενέργειας, Petr Bobylev, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι εταιρείες διερευνούν κάθε δυνατή επιλογή, όπως είναι τα κράτη της Αφρικής. Όσον αφορά τα ασιατικά κράτη, διενεργούνται διαπραγματεύσεις με την Κίνα, αλλά και την Ταϊβάν, που επίσης αποτελεί μεγάλο καταναλωτή».

Παράλληλα, ο κ. Petr Bobylev ανέφερε ότι η Ινδία ενδέχεται να αυξήσει τις εισαγωγές ρωσικού θερμικού και μεταλλουργικού άνθρακα στους 40 εκατ. τόνους έως το 2035, εφόσον επιλυθούν ορισμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζει από πλευράς logistics η ασιατική χώρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.