LNG carriers, το «τρόπαιο» της Νότιας Κορέας

LNG carriers, το «τρόπαιο» της Νότιας Κορέας

60
LNG carriers, το «τρόπαιο» της Νότιας Κορέας

Οι παγκόσμιες παραγγελίες για LNG carriers διαμορφώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ το α’ εξάμηνο του 2022, ξεπερνώντας σε αριθμό τις ετήσιες παραγγελίες LNG carriers του 2021. Στο κυνήγι παραγγελιών LNGCs, η Νότια Κορέα επικράτησε για ακόμα μία φορά, εξασφαλίζοντας το 71% των παραγγελιών.

Ειδικότερα, οι παγκόσμιες παραγγελίες για LNG carriers το α’ εξάμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα 7,68 εκατ. CGTs, όπως αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα του Business Korea, επικαλούμενο δεδομένα της Clarksons. Συνεπώς, σε όρους χωρητικότητας, οι παραγγελίες κατέγραψαν αύξηση 416% σε ετήσια βάση, καθώς το α’ εξάμηνο του 2021 είχαν διαμορφωθεί στα 1,49 εκατ. CGTs.

Την πλειονότητα των παραγγελιών του α’ εξαμήνου 2022 εξασφάλισαν τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία. Πιο συγκεκριμένα, τα κορυφαία νοτιοκορεατικά ναυπηγεία εξασφάλισαν το 71% των παραγγελιών, χωρητικότητας 5,44 εκατ. CGTs, καταγράφοντας αύξηση 280% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.