Ένα καινοτόμο ηλεκτρικό ρυμουλκό στην Ιαπωνία

Ένα καινοτόμο ηλεκτρικό ρυμουλκό στην Ιαπωνία

106
Ένα καινοτόμο ηλεκτρικό ρυμουλκό στην Ιαπωνία

Η εταιρεία τεχνολογίας ΑΒΒ υπέγραψε σύμβαση προκειμένου να παράσχει την πρωτοποριακή πλατφόρμα διαχείρισης ισχύος Onboard DC Grid™ σε ένα νεότευκτο ηλεκτρικό ρυμουλκό, το οποίο ναυπηγείται για λογαριασμό της ιαπωνικής Tokyo Kisen Co. Ltd.

Η κατασκευή του εν λόγω πλοίου είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Tokyo Kisen με την ιαπωνική κοινοπραξία e5 Lab Inc., στόχος της οποίας είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη πλήρως ηλεκτρικών πλοίων. Η ναυπήγηση του «Taiga» γίνεται στο Kanagawa Dockyard Co. Ltd. στο Κόμπε της Ιαπωνίας και είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022. Το καινοτόμο ρυμουλκό, το οποίο θα αποτελεί το πρώτο πλοίο της κατηγορίας του που θα επιχειρεί στην Ιαπωνία, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να λειτουργεί με μηδενικές παραγόμενες εκπομπές σε περιοχές κοντά σε λιμάνια, υποστηρίζοντας τη φιλοδοξία της Ιαπωνίας να συμβάλει στην επίτευξη μηδενικών καθαρών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την παγκόσμια ναυτιλία έως το 2050.

Εκτός από την πλατφόρμα Onboard DC Grid™, η οποία επιτρέπει την απλή, ευέλικτη και αποτελεσματική ενσωμάτωση των πηγών ενέργειας και των φορτίων των κινητήρων, η ΑΒΒ θα παράσχει επίσης ένα ολοκληρωμένο σύστημα μπαταριών για την άμεση παροχή ισχύος στο σύστημα πρόωσης του ρυμουλκού, ενώ το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας και Ισχύος (PEMS™) της εταιρείας θα ελέγχει τη συνολική κατανομή ισχύος, θα αυξάνει την ανοχή σε σφάλματα και θα προσδίδει υψηλό βαθμό αξιοπιστίας.

Φωτό: Tokyo Kisen

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.