Περιπολικά σκάφη, το νέο στοίχημα των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων

Περιπολικά σκάφη, το νέο στοίχημα των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων

98
Περιπολικά σκάφη, το νέο στοίχημα των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων

Το ναυπηγικό χαρτοφυλάκιο των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων διαφοροποιείται περαιτέρω μέσω πρόσφατης παραγγελίας για περιπολικά σκάφη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co. (KSOE) εξασφάλισε παραγγελία για τη ναυπήγηση έξι περιπολικών σκαφών έναντι $573 εκατ.

Ειδικότερα, τα εν λόγω περιπολικά σκάφη θα είναι 2.400 τόνων και η ναυπήγησή τους, για λογαριασμό του Ναυτικού των Φιλιππίνων, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2028.

Η ναυπηγική νοτιοκορεατική βιομηχανία φαίνεται να διαθέτει ευρεία γκάμα τεχνογνωσίας στις κατασκευές πλοίων. Σημειώνεται ότι, εν μέσω του εξαιρετικά ανταγωνιστικού κλίματος με τα ναυπηγεία της Κίνας, τα νοτιοκορεατικά έχουν δομήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην κατασκευή πλοίων υψηλότερων τεχνολογικών προδιαγραφών. Άλλωστε, επί του παρόντος συνιστούν κορυφαία επιλογή για την κατασκευή LNGCs και δεξαμενόπλοιων, αλλά και για τη ναυπήγηση πλοίων χαμηλότερου περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ενδεικτικά, το νοτιοκορεατικό ναυπηγεία HJ Shipbuilding & Construction Co. πρόσφατα εξασφάλισε παραγγελία ύψους $240 εκατ. για την κατασκευή δύο φιλικών προς το περιβάλλον containerships. Τα εν λόγω πλοία θα μπορούν να καταναλώσουν και LNG, θα διαθέτουν μεταφορική ικανότητα 7.700 TEUs έκαστο και η παράδοσή τους εκτιμάται για τα τέλη του 2024.

Φωτο: Korea Shipbuilding & Offshore Engineering

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.