Πότε αναμένεται η σύνδεση Ισπανίας-Μαρόκου 

Πότε αναμένεται η σύνδεση Ισπανίας-Μαρόκου 

120
Πότε αναμένεται η σύνδεση Ισπανίας-Μαρόκου 

Το πολυαναμενόμενο τούνελ που θα συνδέει την Ισπανία με το Μαρόκο και την Ευρώπη με την Αφρική σχεδιάζεται να ξεκινήσει το 2030, σύμφωνα με ενημέρωση της ισπανικής κρατικής εταιρείας σχεδιασμού και μελέτης του έργου SECEGSA.

Τα δύο μέρη εξετάζουν το εν λόγω project από το 1979. Πρόκειται για μια σήραγγα 42 χλμ. ‒εκ των οποίων τα 27,8 χλμ. θα βρίσκονται κάτω από το νερό‒ η οποία θα συνδέει τις ακτές των δύο κρατών μέσω του Στενού του Γιβραλτάρ.

Η SECEGSA επιβεβαίωσε ότι το προσεχές διάστημα θα λάβουν χώρα συζητήσεις ανάμεσα στα δύο κράτη, σε συνέχεια των συνομιλιών των Υπουργείων Μεταφορών τον Απρίλιο του 2022. Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε στην ισπανική κυβέρνηση όλες τις μελέτες που έχει πραγματοποιήσει για το project.

Το Στενό του Γιβραλτάρ ενδέχεται να αποτελέσει μια ασφαλή δίοδο για τη μεταφορά ενεργειακών αγαθών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.