Πετρέλαιο: Οι τιμές εκτροχιάζουν τη ζήτηση;

Πετρέλαιο: Οι τιμές εκτροχιάζουν τη ζήτηση;

351
Πετρέλαιο: Οι τιμές εκτροχιάζουν τη ζήτηση;

H παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο θα επιβραδυνθεί το 2023, σημειώνουν στο Reuters εκπρόσωποι του OPEC και αναλυτές της αγοράς, καθώς οι αυξημένες τιμές καυσίμων, απόρροια του πληθωρισμού, «απειλούν» τις όποιες αναπτυξιακές προοπτικές.

Ο OPEC αναμένεται να δημοσιοποιήσει την πρώτη του εκτίμηση για τη ζήτηση του 2023 τον ερχόμενο Ιούλιο. Κύκλοι της αγοράς και επενδυτές θα έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στην εν λόγω εκτίμηση, όπως επίσης και σε αυτή του IEA, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η πολιτική που θα χαράξει ο OPEC για την προσφορά.

Εμπειρογνώμονες της αγοράς μαύρου χρυσού υπογραμμίζουν στο Reuters ότι το επόμενο έτος η ζήτηση για πετρέλαιο θα αυξηθεί κατά 2 εκατ. βαρέλια/ημέρα ή λιγότερο έναντι αύξησης 3,36 εκατ. βαρελιών/ημέρα που αναμένεται για φέτος. Μάλιστα σημειώνουν ότι «το αργό στα $120/βαρέλι είναι καταστροφή για τη ζήτηση».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.