Οι βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις για τη λιμενική συμφόρηση

Οι βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις για τη λιμενική συμφόρηση

57
Οι βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις για τη λιμενική συμφόρηση

Αισιόδοξες παραμένουν οι εκτιμήσεις για την αγορά των containerships εντός του 2022, με την όποια διόρθωση να μετατίθεται εντός του 2023. Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Fitch Ratings, η λιμενική συμφόρηση θα ευνοήσει τη ναυλαγορά των containerships έως και το τέλος του 2022.

Η Fitch εκτιμά ότι η κερδοφορία των liner εταιρειών για το 2022 θα διαμορφωθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, παρά τις πτωτικές τάσεις που έχουν καταγραφεί στους ναύλους. Οι ναύλοι παραμένουν υψηλοί, γεγονός που, σε συνδυασμό με την υψηλή ζήτηση και τις περιορισμένες μεταβολές στην προσφορά πλοίων εντός του έτους, προκαλεί αισιοδοξία για την αγορά.

Επιπλέον, η Fitch εκτιμά ότι, από το 2023, η εικόνα της αγοράς δύναται να μεταβληθεί άρδην, με επίκεντρο την πληθώρα παραδόσεων που εκτιμώνται, απόρροια του μπαράζ παραγγελιών που σημειώθηκε εντός του 2021.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις στελεχών της DHL, η λιμενική συμφόρηση θα εμφανίσει σημάδια βελτίωσης εντός του 2023, όμως η εικόνα δεν θα επιστρέψει σε προ-πανδημικά επίπεδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.