Liner εταιρείες: Tα βέλη Μπάιντεν και οι αντιδράσεις

Liner εταιρείες: Tα βέλη Μπάιντεν και οι αντιδράσεις

99
Liner εταιρείες: Tα βέλη Μπάιντεν και οι αντιδράσεις

Ευθείες βολές προς τις ξένες liner εταιρείες εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν, κατηγορώντας τες για την αύξηση του πληθωρισμού για τους Αμερικανούς πολίτες.

O Μπάιντεν επισκέφτηκε το λιμάνι του Λος Άντζελες την περασμένη εβδομάδα και στο στόχαστρό του βρέθηκαν οι εν λόγω εταιρείες, κάνοντας ειδική αναφορά στην κερδοφορία-ρεκόρ που κατέγραψαν το 2021. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο λιμάνι του Λος Άντζελες, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι εννέα liner εταιρείες που συμμετέχουν σε τρεις συμμαχίες και επιχειρούν μεταξύ Ασίας και ΗΠΑ αύξησαν τα κόστη μεταφοράς κατά 1.000% κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Νωρίτερα, ο Μπάιντεν είχε τηλεφωνική συνομιλία με εκπροσώπους εταιρειών λιανικής, οι οποίοι εξέφρασαν στον Αμερικανό πρόεδρο τα παράπονά τους για τα αυξημένα κόστη θαλάσσιας μεταφοράς. Σε βίντεο που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος, ο Μπάιντεν σημειώνει ότι ένας από τους λόγους ανόδου των τιμών είναι το αυξημένο κόστος θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευμάτων, ιδιαίτερα στον Ειρηνικό. Το βίντεο ολοκληρώνεται με τον Μπάιντεν να καλεί το Κογκρέσο να υπερψηφίσει το Ocean Shipping Reform Act.

Πάντως, η ρητορική Μπάιντεν δεν έμεινε ασχολίαστη, με πολλούς αναλυτές της αγοράς να υπογραμμίζουν ότι οι εταιρείες τακτικών γραμμών αποτελούν εύκολο στόχο για την αύξηση του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.