Project επέκτασης $1 δισ. για τον λιμένα του Χιούστον

Project επέκτασης $1 δισ. για τον λιμένα του Χιούστον

66
Project επέκτασης $1 δισ. για τον λιμένα του Χιούστον

Οι αμερικανικοί λιμένες συνεχίζουν να επενδύουν σε projects υποδομών με επίκεντρο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Πιο συγκεκριμένα, το λιμάνι του Χιούστον και το Army Corps of Engineers των ΗΠΑ εκκίνησαν project ύψους $1 δισ. για την επέκταση του Houston Ship Channel.

Σύμφωνα με το εν λόγω project, θα αυξηθεί το πλάτος και το βάθος του καναλιού προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετήσει μεγαλύτερα πλοία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εξέλιξη έρχεται εν μέσω μιας περιόδου παρατεταμένων προκλήσεων για τις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Το Houston Ship Channel, μήκους 52 μιλίων, είναι από τα πιο σημαντικά κανάλια των ΗΠΑ και συνδέει το μεγαλύτερο σύμπλεγμα πετροχημικών της χώρας με τις διεθνείς αγορές. Περισσότερα πλοία χρησιμοποιούν το κανάλι σε σύγκριση με τα επόμενα τρία μεγαλύτερα λιμάνια των ΗΠΑ: Λος Άντζελες, Λονγκ Μπιτς και Νέα Υόρκη/Νιου Τζέρσεϊ.

Ο πρόεδρος της λιμενικής αρχής του Χιούστον, Ric Campo, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το project αναμένεται να έχει ετήσια οικονομική συμβολή ύψους $134 εκατ. Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του project είναι το 2025.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.