Ναυτιλία τακτικών γραμμών: Αβεβαιότητα για το μακροπρόθεσμο outlook

Ναυτιλία τακτικών γραμμών: Αβεβαιότητα για το μακροπρόθεσμο outlook

46
Ναυτιλία τακτικών γραμμών: Αβεβαιότητα για το μακροπρόθεσμο outlook

Την αβεβαιότητά του για το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο outlook της αγοράς containerships εξέφρασε στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου ο κολοσσός των τακτικών γραμμών CMA CGM.

Ειδικότερα, οι επιμένουσες προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι εφοδιαστικές αλυσίδες περιορίζουν την προσφορά του παγκόσμιου στόλου από τις αρχές του έτους και κατ’ επέκταση επηρεάζουν και τις λειτουργίες του ομίλου. Η συμφόρηση στους λιμένες έχει οδηγήσει σε πτώση της ποιότητας και των υπηρεσιών που προσφέρει η CMA CGM και περιορίζει την προσφορά πλοίων. Επιπλέον, η κρίση στην Ανατολική Ευρώπη και οι επιπτώσεις της στο μακροοικονομικό outlook απασχολούν σε σημαντικό βαθμό τον γαλλικό κολοσσό.

Συνεπώς, παρότι η CMA CGM παραμένει αισιόδοξη αναφορικά με τις προοπτικές της για το υπόλοιπο του 2022, οι επικρατούσες συνιστώσες και οι επιπτώσεις τους στην αγορά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δημιουργούν αβεβαιότητα. Η απότομη αύξηση των τιμών των ενεργειακών αγαθών, σε συνάρτηση με τις παρούσες πληθωριστικές πιέσεις σε πολλές πρώτες ύλες, περιορίζουν την αγοραστική δραστηριότητα και δύνανται να έχουν αρνητική επίδραση στο outlook του παγκόσμιου εμπορίου.

Τέλος, ο κολοσσός των τακτικών γραμμών CMA CGM κατέγραψε κέρδη ύψους $7,2 δισ. το α’ τρίμηνο του 2022.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.