Ναυπηγικός πυρετός με φόντο το «άνοιγμα» της Σαγκάης

Ναυπηγικός πυρετός με φόντο το «άνοιγμα» της Σαγκάης

107
Ναυπηγικός πυρετός με φόντο το «άνοιγμα» της Σαγκάης

Η άρση του lockdown στη Σαγκάη αλλά και το θετικό momentum που επικρατεί στην αγορά αναμένεται να οδηγήσει σε έντονη δραστηριότητα στις ναυπηγήσεις πλοίων.

Η δραστηριότητα στην κινεζική αγορά ναυπηγήσεων θα ενισχυθεί από την άρση των μέτρων και τις θετικές επιπτώσεις στο sentiment της αγοράς ενόψει και των «Ποσειδωνίων», που θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 10 Ιουνίου.

Από τις 23 έως τις 29 Μαΐου έλαβαν χώρα αρκετές παραγγελίες σε κινεζικά ναυπηγεία, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν τα LNG carriers, τα bulk carriers αλλά και τα containerships. Τις ερχόμενες εβδομάδες ο αριθμός παραγγελιών ενδέχεται να αυξηθεί.

Επιπλέον, οι αξίες των πλοίων επιμένουν σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που επιτρέπει στα ναυπηγεία να διατηρήσουν κάποια επίπεδα κέρδους, παρά την αύξηση του κόστους ναυπήγησης. Τόσο οι αξίες νεότευκτων bulk carriers όσο και εκείνες νεότευκτων tankers κατέγραψαν άνοδο από τα τέλη Απριλίου του 2022 έως τα τέλη Μαΐου του 2022 και βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών.

Πηγή: Allied Shipping Research – Weekly Shipping Market Update (Week 21)

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.