Mega-συγχώνευση στον τομέα της ενέργειας 

Mega-συγχώνευση στον τομέα της ενέργειας 

80
Mega-συγχώνευση στον τομέα της ενέργειας 

Η αυστραλιανή Woodside, που δραστηριοποιείται στο LNG, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τη συγχώνευσή της με το επιχειρησιακό κομμάτι της BHP, που δραστηριοποιείται στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο, δημιουργώντας μία εκ των κορυφαίων δέκα εταιρειών παγκοσμίως σε όρους παραγωγής υδρογονανθράκων και τη μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας εισηγμένη στις αυστραλιανές κεφαλαιαγορές.

Η Woodside ανακοίνωσε ότι απέκτησε όλο το μετοχικό κεφάλαιο της BHP Petroleum International και εξέδωσε 914.768.948 νέες μετοχές στην BHP, τις οποίες η τελευταία θα διανείμει στους μετόχους της. Την ίδια ώρα, η Woodside θα λάβει κεφάλαια $1 δισ. στα οποία περιλαμβάνονται κεφάλαια στους τραπεζικούς λογαριασμούς της BHPP πριν από την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

H CEO της Woodside, Meg O’Neill, έκανε λόγο για μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην 67χρονη ιστορία της εταιρείας, η οποία αντιπροσωπεύει ένα νέο κεφάλαιο για τη Woodside.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.