Τι μέλλει γενέσθαι με τη συγχώνευση Euronav-Frontline

Τι μέλλει γενέσθαι με τη συγχώνευση Euronav-Frontline

281
Τι μέλλει γενέσθαι με τη συγχώνευση Euronav-Frontline

Σε μια κίνηση που ίσως προμηνύει εξελίξεις αναφορικά με τη συγχώνευση των Euronav και Frontline, η τελευταία ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αποκτήσει περίπου 6 εκατ. μετοχές της Euronav. Πρόκειται για ποσοστό 2,95% των μετοχών για τις οποίες υπάρχουν διαπραγματεύσεις συγχώνευσης των δύο εταιρειών.

Η Frontline θα εκδώσει 8.337.986 νέες μετοχές ως απόρροια των συναλλαγών, με το exchange ratio να διαμορφώνεται στο 1,4.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Απριλίου Euronav και Frontline ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για πιθανή συγχώνευση, που θα δημιουργήσει έναν σημαντικό παίκτη στην αγορά των δεξαμενόπλοιων. Από την ανακοίνωση της 7ης Απριλίου, η ναυλαγορά παρουσιάζει μια θετική μεταβλητότητα, η οποία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Frontline, αποτελεί την απαρχή μιας ανάκαμψης της αγοράς, που συμπίπτει με το ιστορικά χαμηλό orderbook.

Δημοσίευμα του Bloomberg τονίζει ότι, με αυτή την κίνηση, ο Fredriksen προσβλέπει σε «παραγκωνισμό» της οικογένειας Saverys, η οποία αποτελεί και τον μεγαλύτερο μέτοχο της Euronav και εξαρχής εναντιωνόταν στη συμφωνία ενοποίησης με τη Frontline. Αντ’ αυτού, η οικογένεια έχει προτείνει τη συγχώνευση της Euronav με την Compagnie Maritime Belge.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.