Σε πλειστηριασμό τα δύο κρουαζιερόπλοια της Crystal Cruises

Σε πλειστηριασμό τα δύο κρουαζιερόπλοια της Crystal Cruises

290
Σε πλειστηριασμό τα δύο κρουαζιερόπλοια της Crystal Cruises

Τα δύο ωκεανοπόρα κρουαζιερόπλοια της Crystal Cruises τέθηκαν επισήμως σε διαδικασία δημοπράτησης ως ένα ακόμη βήμα εκκαθάρισης της πτωχευμένης πλέον εταιρείας Genting Hong Kong.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Εμπορικού Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου στις Μπαχάμες, τα «Crystal Symphony» και «Crystal Serenity» θα πλειοδοτηθούν μέσα στον επόμενο μήνα. Καθώς οι επιθεωρήσεις των δύο κρουαζιερόπλοιων συνεχίζονται, οι οικονομικές προσφορές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 7 Ιουνίου 2022, συνοδευόμενες από κατάθεση 10% του ποσού.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο νικητής της πλειοδοτικής διαδικασίας, εφόσον επιλεγεί, θα ενημερωθεί έως τις 14 Ιουνίου. Στη συνέχεια, θα έχουν επιπλέον επτά ημέρες για να ολοκληρώσουν την απόκτηση και να πάρουν την κατοχή των πλοίων σε βάση «as is, where is».

Τα «Crystal Symphony» και «Crystal Serenity» παραμένουν στο Freeport στις Μπαχάμες από τότε που η Crystal Cruises έπαυσε τη λειτουργία της, τον Ιανουάριο του 2022, ως μέρος της ευρύτερης οικονομικής κατάρρευσης της μητρικής εταιρείας Genting Hong Kong. Η διαχείριση των πλοίων παραδόθηκε στη V.Ships μετά την κράτηση των πλοίων για λογαριασμό των τραπεζών που είχαν υποθήκες επί των πλοίων και των πιστωτών.

Φωτό: Brian Merrill/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.