«Μήλον της έριδος», τερματικός εμπορευματοκιβωτίων στον Παναμά

«Μήλον της έριδος», τερματικός εμπορευματοκιβωτίων στον Παναμά

112
«Μήλον της έριδος», τερματικός εμπορευματοκιβωτίων στον Παναμά

Οι αρχές του Παναμά ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία με μια κοινοπραξία μεταξύ ενός επενδυτικού group και θυγατρικής της MSC για την ολοκλήρωση της κατασκευής και της διαχείρισης του Panama Canal Container Port. Το πολυαναμενόμενο project ξεκίνησε οκτώ χρόνια πριν από μια κινεζική εταιρεία, ωστόσο το 2019 η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση ακύρωσε την παραχώρηση.

Υπό τη νέα συμφωνία, η Notarc Management Group, επενδυτικός όμιλος που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων στον Παναμά, στη Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική, θα αναλάβει το project το οποίο είχε υλοποιηθεί κατά 40% πριν από την ακύρωση της συμφωνίας με την κινεζική εταιρεία. Η Terminal Investment Limited, θυγατρική της MSC, θα συμμετάσχει επίσης στο project.

«Ο Παναμάς αποτελεί σημαντικό κόμβο για την Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο», ανέφερε ο Dion Bowe, Managing Partner της NMG Latin America και νέος CEO του Panama Canal Container Port. Ο ίδιος επισήμανε ότι πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία όσον αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη μιας πλατφόρμας logistics.

H Ναυτιλιακή Αρχή του Παναμά υπέγραψε το 2016 συμφωνία με το Shandong Landbridge Group για την κατασκευή του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων, με διαχειριστική δυναμικότητα 2,5 εκατ. TEUs ετησίως. Η συμφωνία εντασσόταν στα κινεζικά σχέδια για περαιτέρω εξάπλωση στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.