Κινεζικές ματιές (και) στο iron ore του Καμερούν

Κινεζικές ματιές (και) στο iron ore του Καμερούν

59
Κινεζικές ματιές (και) στο iron ore του Καμερούν

Οι κινεζικές βλέψεις για τα ορυκτά μεταλλεύματα της Αφρικής είναι γνωστές και πλέον επιβεβαιώνονται με νέες επενδύσεις στο Καμερούν αυτή τη φορά.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Μεταλλευμάτων, Βιομηχανίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης του Καμερούν υπέγραψε σύμβαση με τη Sinosteel Cam S.A., θυγατρική της Sinosteel Corporation Ltd., με βάση την οποία η Sinosteel Cam θα επενδύσει περισσότερα από $700 εκατ. σε νέο iron ore project στα νότια της αφρικανικής χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας, η συμφωνία αφορά ένα ολοκληρωμένο project εξόρυξης και μεταφοράς σιδηρομεταλλεύματος στο κοίτασμα Lobe για βιομηχανική χρήση.

Τα ανακτήσιμα αποθέματα iron ore στο project εκτιμώνται στους 632,8 εκατ. τόνους, με τη Sinosteel να σημειώνει ότι η επένδυση θα δημιουργήσει τουλάχιστον 600 άμεσες και 1.000 έμμεσες θέσεις εργασίας για τους πολίτες του Καμερούν.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα έχει επενδύσει σε μεγάλο iron ore κοίτασμα στη νοτιοανατολική Γουινέα, στο πλαίσιο των προσπαθειών διαφοροποίησης των προμηθειών της από την Αυστραλία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.