Αερομεταφορές: Η Ασία, το «αγκάθι» της παγκόσμιας ανάκαμψης;

Αερομεταφορές: Η Ασία, το «αγκάθι» της παγκόσμιας ανάκαμψης;

43
Αερομεταφορές: Η Ασία, το «αγκάθι» της παγκόσμιας ανάκαμψης;

Η πολιτική της Κίνας για μηδενικά κρούσματα Covid-19 θα εμποδίσει την πλήρη ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, προειδοποίησε την Τρίτη 17 Μαΐου κορυφαίο στέλεχος της αεροπορικής βιομηχανίας, προτρέποντας το Πεκίνο να χαλαρώσει τη σκληρή στάση του.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου επιδιώκει να εξαλείψει πλήρως την Covid-19, με έκτακτα lockdowns και μαζικά τεστ, με αποτέλεσμα τόσο τα εγχώρια όσο και τα διεθνή ταξίδια να έχουν πληγεί στο έπακρο.

Η ανάκαμψη του κλάδου των αερομεταφορών στην Ασία ήταν ήδη σχετικά αργή, με τον Willie Walsh, επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), να προσθέτει ότι η πολιτική του Πεκίνου επιβάρυνε την κατάσταση.

«Ήταν μια δύσκολη διετία για τις αεροπορικές εταιρείες. Όμως, βλέπουμε σημάδια ανάκαμψης. Δυστυχώς, η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού θα καθυστερήσει κι άλλο σε αυτή την ανάκαμψη, καθώς η Κίνα συνεχίζει να επιδιώκει τον μηδενισμό της Covid-19», τόνισε ο Willie Walsh.

Η απόφαση της Κίνας να διατηρήσει σε μηδενικά επίπεδα τα κρούσματα έρχεται σε «αντίθεση» με πολλές ασιατικές κυβερνήσεις, οι οποίες άρχισαν να ανοίγουν ξανά τα σύνορά τους και να καταργούν την καραντίνα σε όσους εισέρχονται στη χώρα (δεν υποχρεώνουν τους αφιχθέντες να τεθούν σε καραντίνα).

Την περασμένη εβδομάδα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι η προσέγγιση του Πεκίνου, και συγκεκριμένα το πρόσφατο «σκληρό» lockdown της Σαγκάης, δεν ήταν βιώσιμη.

Φωτό: Markus Winkler/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.