Περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο υπόσχεται το Ιράν στη Λατινική Αμερική

Περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο υπόσχεται το Ιράν στη Λατινική Αμερική

110
Περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο υπόσχεται το Ιράν στη Λατινική Αμερική

Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επισκέψεων υψηλόβαθμης ιρανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στη Βενεζουέλα και στη Νικαράγουα, ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Τζαβάντ Οουτζί υπέγραψε συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας με τα δύο λατινοαμερικανικά έθνη.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την πρόσφατη περιοδεία του Ιρανού υπουργού στη Λατινική Αμερική, υπογράφηκαν τέσσερα μνημόνια συνεργασίας, δύο συμφωνίες στον τομέα της πετρελαϊκής βιομηχανίας και δύο συμφωνίες για εξαγωγές γεωργικών προϊόντων.

Στη Βενεζουέλα μάλιστα είχε πολύωρες συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, τους υπουργούς Πετρελαίου και Ενέργειας, τον υπουργό Εξωτερικών και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Βενεζουέλας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νικαράγουα, ο Ιρανός αξιωματούχος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου και συμμετείχε σε κοινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με έξι υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου της Νικαράγουας για να συζητήσουν θέματα αμοιβαίας συνεργασίας.

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Ιρανού υπουργού Πετρελαίου αφορούν την ανάπτυξη των εξαγωγών και τη βελτίωση της παραγωγής σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των διυλιστηρίων, την εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στις βιομηχανίες πετρελαίου, φυσικού αερίου και πετροχημικών. Παράλληλα, συμφωνήθηκε η ενδυνάμωση των εξαγωγών αργού πετρελαίου, φυσικού αερίου και προϊόντων πετρελαίου, αλλά και γενικότερα οι εξαγωγές μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού μεταξύ των δύο κρατών, όπως ανέφερε ο επίσημος ιστότοπος της ιρανικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.