Προηγμένος σχεδιασμός πλοίου ανεφοδιασμού καυσίμου LNG

Προηγμένος σχεδιασμός πλοίου ανεφοδιασμού καυσίμου LNG

89
Προηγμένος σχεδιασμός πλοίου ανεφοδιασμού καυσίμου LNG

Έχοντας ήδη λάβει από το 2021 έγκριση επί της αρχής από τον Κινεζικό Νηογνώμονα και τον DNV, η γαλλική GTT έλαβε μία ακόμα έγκριση επί της αρχής, αυτή τη φορά από τον νηογνώμονα Bureau Veritas (BV), για τον νέο σχεδιασμό πλοίου ανεφοδιασμού καυσίμου LNG με την ονομασία «Shear-Water» που έχει αναπτύξει.

Ο καινοτόμος σχεδιασμός αφορά ένα πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμου LNG, χωρητικότητας 18.700 κ.μ., με δύο δεξαμενές αποθήκευσης, οι οποίες διαθέτουν την τεχνολογία μεμβράνης της GTT. Το υπό ανάπτυξη πλοίο είναι ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να μην απαιτείται η λήψη θαλάσσιου έρματος για τη διατήρηση της ευστάθειάς του, εξαλείφοντας έτσι τον κίνδυνο μεταφοράς επιβλαβών υδρόβιων οργανισμών και παθογόνων από τη μια περιοχή στην άλλη. Παράλληλα, χάρη στον εν λόγω σχεδιασμό, μειώνονται οι ενεργειακές απαιτήσεις και ως εκ τούτου και το ανθρακικό αποτύπωμα του πλοίου, καθώς δεν διαθέτει σύστημα επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος.

Η GTT έχει ολοκληρώσει με επιτυχία μια σειρά εκτενών δοκιμών στις ειδικές εγκαταστάσεις της HSVA στο Αμβούργο, προκειμένου να εξασφαλίσει την τεχνική εφικτότητα του εν λόγω σχεδιασμού. Η γαλλική εταιρεία συνεργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια με το Bureau Veritas πάνω στην ανάπτυξη καινοτόμων σχεδιασμών πλοίων εφοδιασμού καυσίμου LNG, στοχεύοντας στην επίτευξη καθαρότερων και ασφαλέστερων θαλάσσιων μεταφορών.

Φωτό: https://gtt.fr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.