Η MOL σε νέα παραγγελία με επίκεντρο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα

Η MOL σε νέα παραγγελία με επίκεντρο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα

62
Η MOL σε νέα παραγγελία με επίκεντρο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα
Φωτο: Αρχείου, MOL

Νέα παραγγελία για τέσσερα car carriers κατανάλωσης LNG ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου, καταδεικνύοντας περαιτέρω τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει το εναλλακτικό καύσιμο στις προσπάθειες ενεργειακής μετάβασης της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Η παραγγελία πραγματοποιήθηκε από την ιαπωνική Mitsui O.S.K. Lines και τα πλοία θα ναυπηγηθούν από τα ιαπωνικά ναυπηγεία Nihon Shipyard και Shin Kurushima Dockyard, με εκτιμώμενη παράδοση μεταξύ του 2024 και του 2025.

Πρόκειται για τη δεύτερη σειρά οχηματαγωγών πλοίων κατανάλωσης καυσίμου LNG που παραγγέλνει η εταιρεία, έχοντας ήδη τοποθετήσει μία παραγγελία για τέσσερα πλοία της εν λόγω κατηγορίας το καλοκαίρι του 2021, η παράδοση των οποίων είναι προγραμματισμένη για το 2024. Πλέον, με τη νέα παραγγελία, η εταιρεία θα διαθέτει οκτώ πλοία μεταφοράς οχημάτων, τα οποία θα τροφοδοτούνται με καύσιμο LNG, πραγματοποιώντας ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου του ομίλου για την απόκτηση 90 πλοίων κατανάλωσης LNG έως το 2030, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής στρατηγικής «MOL Group Environmental Vision 2.1» που έχει θεσπίσει.

Παράλληλα, η MOL συνεχίζει να υποστηρίζει πρωτοβουλίες που αφορούν την υιοθέτηση και άλλων καθαρών εναλλακτικών καυσίμων από τον ναυτιλιακό κλάδο, διερευνώντας μεταξύ άλλων τις δυνατότητες χρήσης βιοκαυσίμων αλλά και καυσίμου αμμωνίας, με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του στόλου της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.