Η Ουάσιγκτον αυξάνει την πίεση στις liner εταιρείες

Η Ουάσιγκτον αυξάνει την πίεση στις liner εταιρείες

105
Η Ουάσιγκτον αυξάνει την πίεση στις liner εταιρείες

H Ομοσπονδιακή Ναυτιλιακή Επιτροπή (FMC) των ΗΠΑ αυξάνει την πίεσή της στις εταιρείες τακτικών γραμμών αναφορικά με τις πρακτικές τιμολόγησης, μετά τις «κατηγορίες» ότι οι εν λόγω εταιρείες καταγράφουν υπερκέρδη ενώ η κρίση στα logistics βαθαίνει.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμαχίες των liner εταιρειών 2M, Ocean Alliance και The Alliance θα πρέπει να παρέχουν στην FMC όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με την τιμολόγηση για τη θαλάσσια μεταφορά εμπορευμάτων σε κάθε γραμμή και για κάθε φορτίο. Παράλληλα, θα παρέχουν πληροφορίες για τη διαχείριση της χωρητικότητας.

Οι εννέα εταιρείες που συμμετέχουν στις τρεις συμμαχίες ελέγχουν από κοινού το 80% της παγκόσμιας χωρητικότητας, ωστόσο η εν λόγω χωρητικότητα δεν αξιοποιείται εξ ολοκλήρου στις γραμμές που διαχειρίζονται οι προαναφερθείσες συμμαχίες.

Tόσο η FMC όσο και η αμερικανική κρατική διοίκηση πολλάκις έχουν εκφράσει τις προθέσεις τους για έλεγχο των συμφωνιών των liner εταιρειών, προκειμένου να αποφευχθούν υπερβολικές χρεώσεις και αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.