ΕΕΧΙ: Τεχνολογικές λύσεις με την υπογραφή της Wärtsilä

ΕΕΧΙ: Τεχνολογικές λύσεις με την υπογραφή της Wärtsilä

125
ΕΕΧΙ: Τεχνολογικές λύσεις με την υπογραφή της Wärtsilä

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä έλαβε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο παραγγελίες για την παροχή τεχνολογικών λύσεων περιορισμού της ισχύος έξι πλοίων της ναυτιλιακής εταιρείας Eastaway Ship Management, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες της τελευταίας να επιτύχει τους στόχους απανθρακοποίησης που έχει θέσει. Οι εν λόγω λύσεις αναμένεται να εξασφαλίσουν τη συμμόρφωση των πλοίων της Eastaway με τις απαιτήσεις του δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης Υπαρχόντων Πλοίων (EEXI) που τίθεται σε ισχύ από το 2023.

Στα πλαίσια των παραγγελιών, η Wärtsilä θα παρέχει τη νέα τεχνολογική λύση Wärtsilä Shaft Power Limitation (ShaPoLi) που έχει αναπτύξει, μαζί με μια αναβάθμιση στα συστήματα πρόωσης των έξι containerships της Eastway τα οποία είναι εξοπλισμένα με προπέλες ελεγχόμενου βήματος της Wärtsilä. Το Wärtsilä ShaPoLi μπορεί να εγκατασταθεί στο πλοίο χωρίς να απαιτείται η πραγματοποίηση δεξαμενισμού, με την όλη διαδικασία εγκατάστασης να διαρκεί περίπου τρεις ημέρες μαζί με τις δοκιμές του συστήματος, και να μπορεί ως εκ τούτου να πραγματοποιηθεί ακόμα και κατά τη διάρκεια της φόρτωσης του πλοίου.

To Wärtsilä Shaft Power Limitation αποτελεί μέρος μιας νέας σειράς λύσεων περιορισμού της ισχύος οι οποίες έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να βοηθήσουν τα πλοία να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του EEXI. Ανάμεσα στις υπόλοιπες λύσεις που διαθέτει η Wärtsilä είναι ένα σύστημα περιορισμού ισχύος τετράχρονων κινητήρων, ένα σύστημα περιορισμού ισχύος δίχρονων κινητήρων και ένα σύστημα περιορισμού ισχύος που αφορά υβριδικά συστήματα πρόωσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.