Star Cruises: Στον δρόμο προς τα διαλυτήρια τρία κρουαζιερόπλοια

Star Cruises: Στον δρόμο προς τα διαλυτήρια τρία κρουαζιερόπλοια

226
Star Cruises: Στον δρόμο προς τα διαλυτήρια τρία κρουαζιερόπλοια

Τον δρόμο των διαλυτηρίων παίρνουν τρία κρουαζιερόπλοια που μέχρι πρόσφατα διαχειριζόταν η Star Cruises της Genting Hong Kong, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο το άδοξο τέλος ενός πάλαι ποτέ ναυτιλιακού γίγαντα.

Ένα εξ αυτών, μάλιστα, αποτέλεσε τη ναυαρχίδα του στόλου της Star Cruises προκειμένου η εταιρεία να καταστεί μία εκ των κορυφαίων της Ασίας. Τα τρία κρουαζιερόπλοια ‒«Star Pisces», «SuperStar Aquarius» και «SuperStar Gemini»‒, τα οποία πουλήθηκαν για διάλυση σε γιάρδες της Ασίας, επί του παρόντος είναι παροπλισμένα στη Μαλαισία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου. Μόνο το «Star Pisces» κατάφερε για λίγο να ξαναξεκινήσει τα ταξίδια του μετά την πανδημία, για σύντομο όμως χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με αναλυτές, η υπερανάπτυξη της Genting Hong Kong, σε συνδυασμό με τον υπέρμετρο τραπεζικό δανεισμό, η εστίαση σε «ευπαθείς» και εύκολα «ευάλωτους» κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας, όπως ο τουρισμός, η ψυχαγωγία και τα ναυπηγεία, αλλά και σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές με άμεση διοικητική και οικονομική εξάρτηση από τις κατά τόπους κρατικές αρχές, οδήγησαν στην απότομη πτώση μιας αυτοκρατορίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.