Containerships: Σταθερότητα στους ναύλους

Containerships: Σταθερότητα στους ναύλους

90
Containerships: Σταθερότητα στους ναύλους

Σε παρεμφερή επίπεδα σε εβδομαδιαία βάση διατηρήθηκε η ναυλαγορά των containerships. Ο εβδομαδιαίος δείκτης της Drewry WCI, που λαμβάνει υπόψη τους ναύλους επιμέρους routes στη spot αγορά κατέγραψε οριακή πτώση 0,5% την εβδομάδα (28/04-05/03) και διαμορφώθηκε στα $7.727,84/FEU.

Ειδικότερα, οι ναύλοι παρέμειναν σταθεροί σε πέντε από τα οκτώ routes τα οποία λαμβάνει υπόψη η Drewry και σημείωσαν μικρές μεταβολές στα υπόλοιπα τρία. Στο fronthaul route με αφετηρία τη Σαγκάη και προορισμό το Ρότερνταμ οι ναύλοι κατέγραψαν πτώση 2% και διαμορφώθηκαν στα $9.987/FEU. Αντιθέτως, στο backhaul route Ρότερνταμ-Σαγκάη οι ναύλοι κατέγραψαν άνοδο 2% και ανήλθαν σε $1.451/FEU.

Screenshot 2022-05-05 164240

Την ίδια ώρα, στο route από το Ρότερνταμ στη Νέα Υόρκη, οι ναύλοι σημείωσαν άνοδο 4% και διαμορφώθηκαν στα $7.212/FEU. Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι οι ναύλοι θα παραμείνουν σε παρεμφερή επίπεδα τις ερχόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.