500 ναυτικοί «παγιδευμένοι» σε 109 πλοία στα ουκρανικά λιμάνια

500 ναυτικοί «παγιδευμένοι» σε 109 πλοία στα ουκρανικά λιμάνια

289
500 ναυτικοί «παγιδευμένοι» σε 109 πλοία στα ουκρανικά λιμάνια

Λίγο λιγότεροι από 500 ναυτικοί παραμένουν σε 109 πλοία παγιδευμένα σε ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα και στη Θάλασσα του Αζόφ, σημειώνει με ανακοίνωσή του το International Chamber of Shipping.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, έξι εβδομάδες πριν, ο αντίστοιχος αριθμός των ναυτικών ήταν 2.000 και πλέον τα τρία τέταρτα των ναυτικών που παρέμειναν αποκλεισμένοι σε Μαύρη Θάλασσα και Θάλασσα του Αζόφ έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το International Chamber of Shipping σε συνεργασία με τον IMO.

Το ICS κάνει έκκληση για διατήρηση των ανθρωπιστικών διαδρόμων έως ότου όλοι οι ναυτικοί απομακρυνθούν ασφαλώς από τη ζώνη του πολέμου. Την ίδια ώρα, ILO, IMO, UNHCR και ανθρωπιστικοί οργανισμοί συνεργάζονται για την παροχή τροφίμων, νερού και φαρμάκων στους 500 εναπομείναντες ναυτικούς.

Οι ναυτικοί οι οποίοι έχουν πληγεί από τον πόλεμο, όσοι έχουν απομακρυνθεί αλλά και όσοι παραμένουν στα πλοία προέρχονται από 27 χώρες ‒ η πλειονότητα αυτών από τις Φιλιππίνες και την Ινδία. Ουκρανοί, Ρώσοι, Κινέζοι, Δανοί, Έλληνες και Τούρκοι αποτελούν επίσης ένα σημαντικό μέρος των ναυτικών που έχουν πληγεί.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ICS, από τα 109 πλοία που είναι παγιδευμένα σε Μαύρη Θάλασσα και Θάλασσα του Αζόφ, τα 42 είναι bulk carriers και τα 39 είναι general cargo. Tέλος, άλλοι τύποι πλοίων συνιστούν oil tankers, chemical tankers, ρυμουλκά, ro-ro cargo και ένα παγοθραυστικό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.