LNG: Οι…ανησυχίες της Κίνας με φόντο νέα lockdown

LNG: Οι…ανησυχίες της Κίνας με φόντο νέα lockdown

55
LNG: Οι…ανησυχίες της Κίνας με φόντο νέα lockdown

Ποσότητες LNG προσπαθεί να «ξεφορτωθεί» η Κίνα, καθώς οι ανησυχίες για ενδεχόμενο νέο κύμα lockdowns στην ασιατική χώρα, που θα οδηγήσει σε σημαντική πτώση της ζήτησης, γίνονται εντονότερες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, σημαντικοί παίκτες της αγοράς LNG της Κίνας, μεταξύ άλλων η CNOOC Ltd., προσφέρουν συμβόλαια για τις εξαγωγές LNG με παράδοση το καλοκαίρι του 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα συνιστά τον μεγαλύτερο εισαγωγέα LNG στον κόσμο.

Ωστόσο, περίπου το 50% της κατανάλωσης φυσικού αερίου της Κίνας πραγματοποιείται σε επαρχίες που έχουν χαρακτηριστεί ως υψηλού ή μέσου κινδύνου όσον αφορά την Covid-19. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις αυστηρές πολιτικές του Πεκίνου προς αντιμετώπιση των εξάρσεων της πανδημίας, προκαλεί φόβο για μείωση της εγχώριας κατανάλωσης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πιθανή επίδραση των εν λόγω κινήσεων στις τιμές LNG στην Ασία, οι οποίες, παρότι δεν βρίσκονται στα πρόσφατα καταγραφέντα επίπεδα-ρεκόρ, παραμένουν υψηλές. Όμως, εφόσον η ζήτηση της Κίνας συνεχίσει σε πτωτική πορεία, οι τιμές στη spot αγορά εκτιμάται πως θα μειωθούν επίσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.