Ναυπηγήσεις πλοίων: Η κινεζική πρωτοκαθεδρία

Ναυπηγήσεις πλοίων: Η κινεζική πρωτοκαθεδρία

107
Ναυπηγήσεις πλοίων: Η κινεζική πρωτοκαθεδρία

Η Κίνα κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη των κορυφαίων ναυπηγικών κρατών το α΄ τρίμηνο του 2022, καθώς εξασφάλισε σχεδόν το 50% τόσο των συνολικών παραγγελιών όσο και των συνολικών ναυπηγήσεων που πραγματοποιήθηκαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, η συνολική χωρητικότητα των νεοναυπηγηθέντων πλοίων της Κίνας ανήλθε σε 9,61 εκατ. dwt το α΄ τρίμηνο του 2022, καταλαμβάνοντας ποσοστό 46,2% επί της παγκόσμιας νεοναυπηγηθείσας χωρητικότητας.

Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες που εξασφάλισαν τα κινεζικά ναυπηγεία αφορούσαν πλοία συνολικής χωρητικότητας που αγγίζει τα 9,93 εκατ. dwt. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 48,6% των συνολικών παραγγελιών του α΄ τριμήνου (σε όρους χωρητικότητας).

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα αποτέλεσε την κορυφαία ναυπηγική χώρα και συνολικά για το έτος 2021, με συνολική χωρητικότητα νεοναυπηγηθέντων πλοίων που άγγιξε τα 39,7 εκατ. dwt και νέες παραγγελίες συνολικής χωρητικότητας 67,07 εκατ. dwt.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.