Αγορές πλοίων ύψους $75 εκατ. με ελληνικό… άρωμα

Αγορές πλοίων ύψους $75 εκατ. με ελληνικό… άρωμα

450
Αγορές πλοίων ύψους $75 εκατ. με ελληνικό… άρωμα

Σε νέες επενδύσεις στράφηκε το ελληνικό επιχειρείν την εβδομάδα με πέρας την Παρασκευή 22 Απριλίου. Πιο συγκεκριμένα, όπως καταδεικνύει πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής εταιρείας Xclusiv, το επίκεντρο των εν λόγω επενδύσεων, ύψους $75 εκατ., ήταν τα πλοία μεγαλύτερων μεγεθών.

Ειδικότερα, σε χέρια Έλληνα πλοιοκτήτη κατέληξε το Capesize πλοίο «AQUAMAKA», έναντι $26 εκατ. Το εν λόγω bulk carrier διαθέτει χωρητικότητα σχεδόν 180.000 dwt και είχε ναυπηγηθεί από τη νοτιοκορεατική Hyundai Heavy Industries το 2009.

Επιπλέον, Έλληνας αγόρασε το δεξαμενόπλοιο «WAFRAH» και το δεξαμενόπλοιο «NISSHO MARU», έναντι συνολικά περίπου $49 εκατ. Τα εν λόγω tankers διαθέτουν χωρητικότητα περίπου 114.000 dwt και 300.500 dwt αντίστοιχα, με το «WAFRAH» να έχει ναυπηγηθεί στη Νότια Κορέα (Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering) το 2007 και το «NISSHO MARU» στην Ιαπωνία (IHI) το 2004.

Πηγή: Xclusiv Shipbrokers Weekly – 26th April

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.