Οι δυνατότητες χρήσης του υδρογόνου ως εναλλακτικού καυσίμου στις αερομεταφορές

Οι δυνατότητες χρήσης του υδρογόνου ως εναλλακτικού καυσίμου στις αερομεταφορές

56
Οι δυνατότητες χρήσης του υδρογόνου ως εναλλακτικού καυσίμου στις αερομεταφορές

Οι εταιρείες Airbus και Kawasaki Heavy Industries (Kawasaki) υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας (MoU), προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη διαμόρφωση ενός οικοσυστήματος κατανάλωσης καυσίμου υδρογόνου στον κλάδο των αερομεταφορών. Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, οι δύο εταίροι πρόκειται να επικεντρωθούν στη μελέτη διαφόρων πτυχών της αλυσίδας εφοδιασμού καυσίμου υδρογόνου, από την παραγωγή αυτού μέχρι την παράδοσή του στα αεροδρόμια και τη μεταφορά του στα αεροσκάφη.

Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, Airbus και Kawasaki θα προετοιμάσουν από κοινού έναν οδικό χάρτη για την αντιμετώπιση των σχετικών προκλήσεων και θα καθορίσουν ένα σχέδιο δράσης βασιζόμενο στις ανάγκες της αεροπλοΐας για καύσιμο υδρογόνο. Παράλληλα, θα πρωτοστατήσουν στο κομμάτι της ανάπτυξης υποδομών για τη χρήση καυσίμου υδρογόνου στις αερομεταφορές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη κόμβων καυσίμου υδρογόνου σε αεροδρόμια.

Συγκεκριμένα, η Airbus θα παρέχει, μεταξύ άλλων, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αεροσκαφών, την κατανάλωση ενέργειας αυτών, καθώς και χρήσιμα στοιχεία που αφορούν τη διαχείριση αεροσκαφών κατανάλωσης υδρογόνου, ενώ η Kawasaki με τη σειρά της θα φροντίσει για τον σχεδιασμό των διαφόρων τεχνολογικών στοιχείων της εφοδιαστικής αλυσίδας του υδρογόνου, δημιουργώντας παράλληλα σενάρια ανάπτυξης υποδομών για την προμήθεια συγκεκριμένων αεροδρομίων με το εν λόγω εναλλακτικό καύσιμο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.