Ναυτιλία τακτικών γραμμών: Σε υποχώρηση η ναυλαγορά

Ναυτιλία τακτικών γραμμών: Σε υποχώρηση η ναυλαγορά

70
Ναυτιλία τακτικών γραμμών: Σε υποχώρηση η ναυλαγορά

Στην πτωτική της πορεία επέμεινε η ναυλαγορά των containerships, με τους ναύλους να επηρεάζονται από τα fronthaul routes μεταξύ Κίνας και Δύσης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εβδομαδιαίο δείκτης της Drewry WCI (World Container Index), οι ναύλοι στα routes Σαγκάη – Ρότερνταμ και Σαγκάη – Νέα Υόρκη κατέγραψαν πτώση 2% και 1% αντίστοιχα σε εβδομαδιαία βάση.

Ειδικότερα, την εβδομάδα 15-21 Απριλίου, οι ναύλοι στο route Σαγκάη-Ρότερνταμ διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο στα $10.364/FEU ενώ οι ναύλοι στο route Σαγκάη – Νέα Υόρκη κατά μέσο όρο στα $11.229/FEU.

Βάσει των εν λόγω μεταβολών, ο δείκτης WCI κατέγραψε πτώση και διαμορφώθηκε στα $7.874/FEU, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδά του από τα μέσα Ιουνίου 2021. Ωστόσο,  ο δείκτης παραμένει σε κατά 60% υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση, καθώς την εβδομάδα με πέρας τις 22 Απριλίου του 2021 ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στα $4.913/FEU.

Τέλος, βάσει της Drewry οι ναύλοι στη spot αγορά εκτιμάται να διατηρηθούν σε παρεμφερή επίπεδα τις ερχόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.