Αυξημένη η ναυτιλιακή κίνηση στα ελληνικά λιμάνια

Αυξημένη η ναυτιλιακή κίνηση στα ελληνικά λιμάνια

178
Αυξημένη η ναυτιλιακή κίνηση στα ελληνικά λιμάνια

Αυξημένη παρουσιάστηκε η ναυτιλιακή κίνηση στα ελληνικά λιμάνια τον Μάρτιο συγκριτικά με τον Φεβρουάριο. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με δεδομένα της MarineTraffic, οι αφίξεις πλοίων στα ελληνικά λιμάνια άγγιξαν τις 742 έναντι 698 τον Φεβρουάριο.

Και τον Μάρτιο η Τουρκία διατήρησε τη θέση της ως η κορυφαία χώρα αναχώρησης πλοίων με προορισμό την Ελλάδα, καθώς από τις 742 αφίξεις οι 120 είχαν σημείο εκκίνησης την Τουρκία. Ακολούθησε η Ιταλία με 82, η Αίγυπτος με 31, η Κύπρος με 25 και η Ισπανία με 22. Βέβαια, 273 αφίξεις αφορούσαν πλοία με αναχώρηση και τελικό προορισμό κάποιο ελληνικό λιμάνι.

March2022_Commercial-Vessels_1200X628

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα επιμέρους στοιχεία για τους τύπους πλοίων που αφίχθησαν στην Ελλάδα τον Μάρτιο. Τα containerships βρέθηκαν στην κορυφή με 205 αφίξεις, τα Ro-Ro και τα δεξαμενόπλοια με 70 αφίξεις αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τη σημαία των πλοίων, σε 187 αφίξεις τα πλοία έφεραν την ελληνική σημαία, ενώ ακολούθησε η σημαία της Λιβερίας, με τα πλοία να πραγματοποιούν 105 αφίξεις στα ελληνικά λιμάνια. Οι αφίξεις με πλοία που έφεραν τις σημαίες Παναμά, Μάλτας και Marshall Islands διαμορφώθηκαν σε 85, 76 και 45 αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.