Μείωση των εκπομπών και στο βάθος… οι κινητήρες διπλού καυσίμου

Μείωση των εκπομπών και στο βάθος… οι κινητήρες διπλού καυσίμου

152
Μείωση των εκπομπών και στο βάθος… οι κινητήρες διπλού καυσίμου

Η ελβετική εταιρεία σχεδιασμού κινητήρων WinGD επιβεβαίωσε ότι η απόδοση της νέας σειράς κινητήρων X-DF2.0 ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες της εταιρείας σε ότι έχει να κάνει με τη μείωση των παραγόμενων εκπομπών. Συγκεκριμένα, οι βελτιώσεις στις παραμέτρους λειτουργίας του δεύτερης γενιάς κινητήρα διπλού καυσίμου X-DF2.0 απέφεραν εξοικονόμηση καυσίμου έως και 8% σε λειτουργία αερίου καυσίμου και έως 6% σε λειτουργία ντίζελ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατων δοκιμών που έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις της CMD (CSSC-MES Diesel Co) στη Σαγκάη της Κίνας.

GetCroppedImage

Βασιζόμενη στην αποδεδειγμένη ωριμότητα της σειράς κινητήρων X-DF, η WinGD λάνσαρε τη νέα γενιά X-DF2.0 το 2020 στοχεύοντας στην περαιτέρω μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ενώ έκτοτε η εταιρεία μετρά περισσότερες από 60 παραγγελίες που αφορούν κινητήρες της νέας σειράς, κάτι που σηματοδοτεί την ισχυρή δέσμευση του ναυτιλιακού κλάδου για την επίτευξη της ενεργειακής μετάβασης.

Η WingGD έχει ενσωματώσει στη νέα σειρά κινητήρων την καινοτόμο τεχνολογία Intelligent Control by Exhaust Recycling (iCER), η οποία προσφέρει περαιτέρω μείωση της ολίσθησης μεθανίου κατά 50% σε σύγκριση με το ήδη χαμηλό επίπεδο της πρώτης γενιάς κινητήτων X-DF, καθώς και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου τόσο σε λειτουργία αερίου καυσίμου όσο και σε λειτουργία πετρελαίου. Επιπλέον, η εν λόγω τεχνολογία εξασφαλίζει τη συμμόρφωση με το πρότυπο Tier III που αφορά τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) σε λειτουργία υγρού καυσίμου, χωρίς να απαιτείται η χρήση ενός επιπλέον συστήματος επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής (SCR). Τέλος, παρέχοντας τη δυνατότητα μελλοντικής μετασκευής προκειμένου να καταναλώνουν τα καύσιμα του μέλλοντος, οι κινητήρες διπλού καυσίμου της σειράς X-DF2.0 προσφέρουν στους πλοιοκτήτες τεράστια ευελιξία ως προς τα καύσιμα που θα επιλέξουν τα επόμενα χρόνια για τα πλοία τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.