Danaos: Παραγγελία για τέσσερα πράσινα containerships

Danaos: Παραγγελία για τέσσερα πράσινα containerships

1549
Danaos: Παραγγελία για τέσσερα πράσινα containerships

Nέα παραγγελία τεσσάρων containerships μεταφορικής ικανότητας 7.200 TEUs ανακοίνωσε η Danaos Corporation.

Tα πλοία θα ναυπηγηθούν στα ναυπηγεία Daehan Shipbuilding της Νότιας Κορέας και αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία το α’ μισό του 2024.

Παράλληλα θα είναι methanol fuel ready, θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers ανοικτού κυκλώματος και θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τις τελευταίες απαιτήσεις του ΙΜΟ.

O Δρ. Ιωάννης Κούστας, CEO της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρείας τόνισε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη παραγγελία τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 7.200 TEUs. Αυτά τα πλοία θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της νέας τεχνολογίας, θα διαθέτουν τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές για τις απαιτήσεις εκπομπών ρύπων και θα είναι έτοιμα να χρησιμοποιήσουν μεθανόλη ως νέο καύσιμο οπότε αυτό κριθεί απαραίτητο. Με αυτή την παραγγελία η Danaos συνεχίζει να εδραιώνει τη θέση της ως ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως».

Yπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες νωρίτερα η Danaos είχε ανακοινώσει την παραγγελία δύο containerships με μεταφορική ικανότητα 7.100 TEUs.

Φωτό:  Linkedin/ Danaos

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.