Νοτιοκορεατική πρωτοκαθεδρία στις νέες παραγγελίες πλοίων

Νοτιοκορεατική πρωτοκαθεδρία στις νέες παραγγελίες πλοίων

33
Νοτιοκορεατική πρωτοκαθεδρία στις νέες παραγγελίες πλοίων

Με νοτιοκορεατική πρωτοκαθεδρία προχωρούν οι νέες παραγγελίες του 2022. Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας εξασφάλισαν το 50% των νέων παραγγελιών σε όρους compensated gross tons (CGTs). Αυτή είναι η πρώτη φορά εντός επτά ετών που τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία ξεπερνούν τους ανταγωνιστές τους εντός του α’ τριμήνου.

Ειδικότερα, τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας εξασφάλισαν παραγγελίες για τη ναυπήγηση πλοίων συνολικής χωρητικότητας 4,57 εκατ. CGTs το α’ τρίμηνο του 2022, όπως αναφέρει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons. Την ίδια ώρα, τα κινεζικά ναυπηγεία εξασφάλισαν παραγγελίες συνολικής χωρητικότητας 3,86 εκατ. CGTs (42% των συνολικών παραγγελιών).

Η νοτιοκορεατική πρωτοκαθεδρία το α’ τρίμηνο συνιστά, μεταξύ άλλων, απόρροια των αυξημένων εξασφαλισμένων παραγγελιών του Μαρτίου του 2022. Εντός Μαρτίου, τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας εξασφάλισαν παραγγελίες για τη ναυπήγηση πλοίων συνολικής χωρητικότητας 1,64 εκατ. CGTs, δηλαδή το 51% των συνολικών παραγγελιών (3,23 εκατ. CGTs).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το παγκόσμιο backlog (εκκρεμείς παραγγελίες) συνεχίζει να αυξάνεται και στα τέλη Μαρτίου ήταν ίσο με 94,71 εκατ. CGTs, αυξημένο κατά 1,55 εκατ. CGTs από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.