Μικρές μεταβολές στους ναύλους των containerships

Μικρές μεταβολές στους ναύλους των containerships

113
Μικρές μεταβολές στους ναύλους των containerships

Περαιτέρω μικρή πτώση φαίνεται πως καταγράφει η ναυλαγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, επιμένοντας στις πτωτικές τάσεις που έκαναν την εμφάνισή τους τον Μάρτιο. Πιο συγκεκριμένα, ο εβδομαδιαίος δείκτης World Container Index (WCI) της Drewry διαμορφώθηκε στα $8.042/TEU την εβδομάδα 31/3-6/4, έχοντας καταγράψει πτώση 1,4%. Σημειώνεται ότι από τις 10/3 μέχρι τις 7/4, ο εβδομαδιαίος δείκτης έχει καταγράψει πτώση ίση με περίπου 12%.

Οι μεταβολές των αξιολογήσεων της Drewry για τα επιμέρους routes των οποίων οι ναύλοι χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του WCI δεν είναι καθολικά πτωτικές. Από την μία, κατεγράφη άνοδος στα routes μεταξύ Ευρώπης και Β. Αμερικής ενώ από την άλλη στα routes μεταξύ Κίνας-Ευρώπης και Κίνας-ΗΠΑ, κατεγράφησαν τόσο ανοδικές όσο και πτωτικές τάσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι μεταβολές δεν ήταν υψηλές και περιορίστηκαν εντός εύρους 1%-3%, ανεξαρτήτου του αν πρόκειται για αύξηση ή μείωση.

Screenshot 2022-04-07 153040

Παράλληλα, παρότι ο εβδομαδιαίος δείκτης της Drewry έχει πράγματι πάρει την κατιούσα τις τελευταίες εβδομάδες, βρίσκεται σε κατά 64% υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με ένα έτος πριν. Τέλος, η Drewery εκτιμά ότι οι ναύλοι στη spot αγορά θα παραμείνουν σταθεροί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.