ExxonMobil: Επένδυση-μαμούθ ύψους $10 δισ.

ExxonMobil: Επένδυση-μαμούθ ύψους $10 δισ.

146
ExxonMobil: Επένδυση-μαμούθ ύψους $10 δισ.

Τις βλέψεις της να επενδύσει περαιτέρω στα ήδη τρέχοντα projects της έκανε πράξη η αμερικανική ExxonMobil.

Βάσει δημοσιεύματος του Bloomberg, ο κολοσσός της αγοράς πετρελαίου ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει το ποσό-μαμούθ των $10 δισ. στην πηγή Yellowtail.

Η εν λόγω πηγή βρίσκεται στα ανοικτά της Γουιάνας και αναμένεται να διαθέτει παραγωγική ικανότητα περίπου 250.000 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως από το 2025 και έπειτα. Επίσης, σε γενικότερο πλαίσιο, οι έρευνες της ExxonMobil στη Γουιάνα έχουν οδηγήσει στην ανακάλυψη περίπου 10 δισ. βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου.

Παράλληλα, η προαναφερθείσα επένδυση της ExxonMobil δεν συνιστά τη μοναδική πρόσφατη εξέλιξη που επηρεάζει το χαρτοφυλάκιό της. Άλλωστε, στις αρχές Μαρτίου του 2022, η εταιρεία ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη Ρωσία, οδηγώντας στην εγκατάλειψη περιουσιακών στοιχείων συνολικής αξίας περίπου $4 δισ.

Τέλος, οι καλπάζουσες τιμές πετρελαίου οδήγησαν στην υψηλότερη κερδοφορία της ExxonMobil από το 2008. Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία υπογράμμισε ότι τα κέρδη α’ τριμήνου ίσως να έχουν αγγίξει τα $11 δισ.

Φωτό:  Aron Razif/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.