Fast track διαδικασίες για νέα projects LNG

Fast track διαδικασίες για νέα projects LNG

164
Fast track διαδικασίες για νέα projects LNG

Με επίκεντρο την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης φυσικού αερίου, τα projects LNG στις ΗΠΑ προχωρούν με συνοπτικές διαδικασίες. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, δύο LNG projects στις ΗΠΑ έκαναν βήματα προς την εκκίνησή τους.

Ειδικότερα, οι εταιρείες Sempra Energy και New Fortress Energy έχουν στα σκαριά δύο ξεχωριστά projects, το ένα εκ των οποίων δύναται να εκκινήσει την παραγωγή LNG εντός των επόμενων 12 μηνών.

Παρότι παραδοσιακά είθισται να υπάρχουν συμφωνίες μεγάλης διάρκειας για περίπου 85% της παραγωγικής ικανότητας των LNG projects, με φόντο την αυξημένη παγκόσμια ζήτηση και την επιθυμία ανεξαρτητοποίησης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ρωσικό φυσικό αέριο, το project της New Fortress Energy προχώρησε χωρίς την πρότερη ικανοποίηση των παραπάνω συνθηκών. Το εν λόγω project αφορά την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής, ετήσιας παραγωγικής ικανότητας 2,8 εκατ. τόνων, στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ.

Τέλος, η αναβάθμιση του ρόλου του φυσικού αερίου στην παγκόσμια ενεργειακή εξίσωση, με φόντο την απανθρακοποίηση, αλλά και η επιθυμία των χωρών της ΕΕ να ανεξαρτητοποιηθούν από το φυσικό αέριο της Ρωσίας συνιστούν εξελίξεις που αναμένεται να ευνοήσουν την αγορά των LNGCs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.