Η CMA CGM επενδύει στα λιμάνια της Σαουδικής Αραβίας

Η CMA CGM επενδύει στα λιμάνια της Σαουδικής Αραβίας

57
Η CMA CGM επενδύει στα λιμάνια της Σαουδικής Αραβίας

Συνεργασία μεταξύ του γαλλικού κολοσσού των τακτικών γραμμών CMA CGM και της Saudi Ports Authority (Mawani) ενισχύει την παρουσία του ευρωπαϊκού επιχειρείν στην Ασία. Πιο συγκεκριμένα, η CMA CGM θα επενδύσει $130 εκατ., με στόχο την κατασκευή μιας ενοποιημένης πλατφόρμας εφοδιασμού στο λιμάνι της Τζέντα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Arab News, το εν λόγω επενδυτικό project θα έχει χρονικό ορίζοντα είκοσι ετών, με φόντο την ενίσχυση της εταιρείας τόσο στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Η επένδυση θα επιτρέψει ταυτόχρονα την ενίσχυση του προφίλ του βασιλείου ως διεθνούς κόμβου εφοδιασμού.

Το λιμάνι της Τζέντα συνιστά κορυφαίο κόμβο εισαγωγών και εξαγωγών της χώρας, διαθέτοντας ετήσια διαχειριστική ικανότητα (ή δυναμικότητα) που ξεπερνά τους 130 εκατ. τόνους.

Σημειώνεται ότι η CMA CGM έχει αναλάβει την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του λιμένα της Βηρυτού, ο οποίος είχε υποστεί σημαντικές υλικές ζημιές το καλοκαίρι του 2020. Το συνολικό επενδυτικό πλάνο της CMA CGM αναφορικά με τον λιμένα ανέρχεται στα $33 εκατ. και αναμένεται να εκκινήσει τον Μάρτιο του 2022, με διάρκεια δέκα έτη.

Συνεπώς, οι πρόσφατες επενδυτικές κινήσεις της CMA CGM αυξάνουν σημαντικά την παρουσία της στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.