Συνάντηση πρωθυπουργού και Ελλήνων εφοπλιστών: Η ναυτιλία στο επίκεντρο

    744
    Συνάντηση πρωθυπουργού και Ελλήνων εφοπλιστών: Η ναυτιλία στο επίκεντρο

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με το νέο προεδρείο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών συζητήθηκε η σημασία της ελληνικής ναυτιλίας, η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από το μισό του ευρωπαϊκού στόλου σε χωρητικότητα, για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, ειδικά σε μία περίοδο που οι εφοδιαστικές αλυσίδες δοκιμάζονται παγκοσμίως.

    Εξετάστηκε επίσης η συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας στην απανθρακοποίηση των θαλάσσιων μεταφορών, στο πλαίσιο των στόχων που έχει θέσει η χώρα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της καινοτομίας.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, η πρόεδρος της ΕΕΕ Μελίνα Τραυλού, ο αντιπρόεδρος Μιχαήλ Χανδρής, ο γραμματέας Νικόλαος Βενιάμης, ο ταμίας Ιωάννης Ξυλάς, ο αναπληρωτής ταμίας Κωνσταντίνος Καρούσης, η γενική διευθύντρια Κατερίνα Πέππα, ο νομικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Φωτό: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.