Ocean Shipping Reform Act: Αμερικανικά «βέλη» στη ναυτιλία γραμμών

Ocean Shipping Reform Act: Αμερικανικά «βέλη» στη ναυτιλία γραμμών

63
Ocean Shipping Reform Act: Αμερικανικά «βέλη» στη ναυτιλία γραμμών

Η Επιτροπή Εμπορίου και Μεταφορών της αμερικανικής Γερουσίας άναψε την Τρίτη 22 Μαρτίου το πράσινο φως για το Ocean Shipping Reform Act, το οποίο θα αποτελέσει την πρώτη σημαντική νομοθετική μεταρρύθμιση για τη ναυτιλία εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Πλέον απομένει το Ocean Shipping Reform Act να υπογραφεί σε νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο act εισήχθη από το μέλος του Κογκρέσου Amy Klobuchar (D-MN) και υποστηρίζεται από μια δικομματική ομάδα 27 γερουσιαστών. Η γερουσιαστής Klobuchar σημειώνει ότι η νομοθεσία θα δημιουργήσει ένα ισόνομο πεδίο ανταγωνισμού για τους Αμερικανούς εξαγωγείς, καθιστώντας δύσκολο για τους θαλάσσιους εξαγωγείς να αρνηθούν αδικαιολόγητα τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Το νομοσχέδιο δίνει μεγαλύτερη δικαιοδοσία στη Federal Maritime Commission (FMC) για εποπτεία των πρακτικών που ακολουθούν οι θαλάσσιοι μεταφορείς σε ό,τι αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους Αμερικανούς εξαγωγείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η ναυτιλία τακτικών γραμμών βρέθηκε στο στόχαστρο Μπάιντεν, ο οποίος κατηγόρησε τους θαλάσσιους μεταφορείς για την αύξηση του κόστους μεταφοράς και τις πληθωριστικές πιέσεις που αυτή δημιουργεί σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Άμεση ήταν η απάντηση του World Shipping Council, το οποίο υποστήριξε ότι η ναυτιλία γραμμών είναι ανταγωνιστική και πληθώρα μεταφορέων ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.