Νέες παραγγελίες $600 εκατ. στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Νέες παραγγελίες $600 εκατ. στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

301
Νέες παραγγελίες $600 εκατ. στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Αμείωτο εμφανίζεται το επενδυτικό ενδιαφέρον αναφορικά με LNGCs και containerships νοτιοκορεατικής τεχνογνωσίας. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας εξασφάλισαν νέες παραγγελίες συνολικού ύψους που ξεπερνά τα $600 εκατ.

Ειδικότερα, η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE) εξασφάλισε παραγγελία αξίας $174 εκατ. για τη ναυπήγηση πέντε πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μεταφορικής ικανότητας 1.800 TEUs έκαστο. Τα πλοία θα ναυπηγηθούν από τη θυγατρική της KSOE, Hyundai Mipo Dockyard, και θα παραδοθούν μέχρι το α’ εξάμηνο του 2024. Σημειώνεται ότι, εντός του 2022, η KSOE έχει εξασφαλίσει παραγγελίες που αγγίζουν τα $6,6 δισ. (37,5% του ετήσιου στόχου της).

Παράλληλα, η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) εξασφάλισε παραγγελία για τη ναυπήγηση δύο LNG carriers έναντι περίπου $430 εκατ. Τα πλοία αναμένεται να έχουν ναυπηγηθεί μέχρι το πέρας του 2025. Επί του παρόντος, η DSME έχει εξασφαλίσει παραγγελίες συνολικού ύψους $3,47 δισ., έχοντας συνεπώς πετύχει το 39% του ετήσιου στόχου της ($9,9 δισ.).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.